Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Snuitjes

Twee reebruine ogen, die keken ……. Dat onderwerp had gekund vandaag, het moet echter nog even wachten. Want ook miniogen kunnen je aankijken. Vandaag een paar van die kijkers. Een Gewone drekvlieg, alias mestvlieg, alias strontvlieg was bezig met gymnastiek. Vier voetjes van de vloer, twee erop, een hele toer.

Gewone drekvlieg

Trots natuurlijk, ik kon de brede grijns vastleggen.

Gewone drekvlieg

Ook van die artiesten zijn de grasmotten, als paaldansers voortdurend aan een grasspriet hangend. Met een camera zijn ze nauwelijks te benaderen, voor je het weet hebben ze alweer een vliegende salto naar de volgende spriet gemaakt.

Vroege grasmot?

Dit is misschien de Vroege grasmot, een minivlindertje met een opvallende snuit en grijze ogen.

Vroege grasmot?

Geen jongens van afwachten en stilzitten. Maar uiteindelijk is het toch gelukt deze kort in de ogen te kijken.

Advertentie

2 Reacties

  1. Die vliegen zit toch ook wonderlijk in elkaar, zie nu eens hoe lelijk dat naaiwerk op het kopje van die vlieg is afgewerkt … šŸ˜‰
    Dat grasmotje staat er weer erg scherp op, dat is mij vandaag niet gelukt, daarvoor waren ze me veel te snel.

    28 juni 2012 om 19:59

  2. De strontvlieg heeft toch een vervelende naam … je associeert ze toch met negativiteit met zo’n naam, terwijl ze best leuk zijn. Altijd nieuwsgierig naar de camera en daarom best een goed model.
    Die kleine motjes zijn pas interessant op het computerbeeldscherm, want dan zie je pas hoe grappig ze eigenlijk aan uiterlijkheden hebben.

    30 juni 2012 om 10:39