Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Overstekend groot wild

Al van ver zag ik ze komen aanlopen, een drietal Reeën, een Reebok en twee Reegeiten. Ze bleven op een behoorlijk ongelukkige plaats staan, in de knieholte van een T-splitsing, redelijk dicht bij de weg. Voor mij uit de tegenovergestelde richting naderde een auto. De Reeën stonden in twijfel, zullen we vluchten, zullen we doorlopen of blijven we.

Reeën

Vanuit de andere auto werden de Reeën ook bekeken waarna men verder reed. Toen kregen ze mij in de smiezen. Ik was een stuk verder weg dan die andere auto.

Reeën

De Reebok besloot dat het toch maar moest wezen, de weg moest worden overgestoken.

Reebok

Wat dan ook prompt gebeurde. Ik kreeg ze niet alle drie op de foto, wel de laatste die als een schicht de weg overstak. Niet eerst links, dan rechts etc, nee ….., gewoon rechtdoor.

overstekende Ree

Gelukkig was het overdag en licht. Het is me echter ook wel eens ’s nachts gebeurd dat er eentje vlak voor de auto overstak. Elke keer als ik langs die plaats rijdt komt het beeld terug. Dat ging toen maar net goed.

Reeën

Afin ………., deze drie haalden veilig de overkant. Daar is het gras altijd groener en er staat maïs. Het zal niet lang meer duren of ze verdwijnen overdag in die maïsvelden.

Advertentie

2 Reacties

  1. Mooie serie weer, Geert. Hoewel de reeën in feite het mooist op de eerste twee foto’s staan, vind ik de onderste foto met de koeien op de achtergrond eigenlijk nog wel het mooist.

    21 juni 2012 om 20:24

  2. Mooi die drie met de koeien op de achtergrond.
    Het bijft altijd uitkijken met overstekende reeën, hoewel ik er me vaak niet van bewust ben.

    21 juni 2012 om 21:02