Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Blauw-witte Fluessen

Blauwe luchten, witte wolken, bijna windstil, dan moet ik er als de kippen bij zijn om die wolken in het water te zien weerspiegelen.

Fluessen

Dat kon mooi bij De Fluessen waar ik langs kwam.

Fluessen

Zo af en toe pauzeer ik even bij een parkeerplaatsje. De laatste keer dat ik daar stopte is al een paar jaar geleden. Intussen is het daar veranderd.

Fluessen - Heegermeer

Er is een klein zwemplaatsje aangelegd. De belijning daarvan zorgde voor het rood in de foto. De zwemtrap stond er uitnodigend bij. Daarvoor, zelfs voor pootjebaden, was het echter veel te koud, brrrrr……. De koude noordenwind zorgde er wel voor dat er weinig stof in de lucht hing, met als gevolg een diepblauwe lucht. De spiegeling van de wolken was niet helemaal perfect, maar wat wil je ook bij zo’n grote plas.

Fitis

Alles gebeurde onder voortdurend gezang van een Fitis. Omdat er weinig bomen staan kon hij ook niet in de verte “oplossen” en bleef redelijk dichtbij. Jammer van die tak voor het laatste stukje van z’n snavel. Gelukkig is het menselijk brein in staat dat ontbrekende deel er feilloos bij te denken.

Advertenties

3 Reacties

 1. Mooie foto’s Geert!

  16 april 2012 om 19:54

 2. Jetskefotografie

  Het blauw is tegenwoordig echt mooi diepblauw. Prachtige plek had je uitgekozen om dit vast te leggen.
  Gisteren keek mijn eega naar buiten en vroeg: “Wat is dat toch voor vogeltje?” Waarop ik antwoordde: “Dat is een fitis”. Hij keek me verbaasd aan dat ik dat wist. Tsja zei ik: “Ik heb Geert, die mij steeds wijzer maakt”. 🙂
  Een dag eerder had ik dit soort namelijk ook al bij ons zien rondscharrelen tussen de takken.

  16 april 2012 om 21:20

 3. Met name de eerste vind ik super, met die mooie spiegeling van de wolken en de mooie boog van de boeien.

  16 april 2012 om 21:48