Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Klapekster Merskenheide (2)

Vorige week zaterdag schreef ik over een Klapekster die momenteel verblijft op de Merskenheide. Daarbij liet ik enkele foto’s zien. Die foto’s waren me niet naar de zin, van te ver en met veel ruis. Ik schreef al dat ik nog wel eens zou gaan kijken. Dat heb ik vanmorgen dan ook gedaan. Eerst was het de vraag of die Klapekster er nog wel zou zijn of intussen was vertrokken. Nou …., hij was er nog en zat deze keer een stuk dichter bij het wandelpad. Nog niet zo dichtbij dat alle details op de foto zichtbaar zijn, maar toch ………

Klapekster - op de Merskenheide-

Ik kon nog wat dichterbij komen, de vogel keek om zich heen.

Klapekster - op de Merskenheide-

Zoals Ed in een reactie op het bericht van een week geleden al schreef is 2012 door de Vogelbescherming Nederland en SOVON uitgeroepen tot het “Jaar van de Klauwieren”.

logo "Jaar van de Klauwieren".

Dichterbij dan vandaag zal ik denkelijk niet kunnen komen, dus beschouw ik dit bericht eerst maar als mijn bijdrage aan dat jaar.

Advertenties

5 Reacties

 1. zag er laatst ook eentje bij het Naardermeer, veel te ver weg voor mijn 300mm… ben jaloers … prachtige foto’s!

  24 maart 2012 om 18:21

 2. Mooie foto’s ! Kben er vorig jaar 1 tegengekomen in de Jan durkspolder, kga morgen denk ik maar eens kijken op de heide.

  24 maart 2012 om 20:16

 3. De aanhouder wint!
  Je hebt hem nu toch mooi herkenbaar kunnen portretteren.

  24 maart 2012 om 20:47

 4. Jetskefotografie

  Goed duidelijk, zelfs het kromme puntje aan de snavel is te zien.

  24 maart 2012 om 21:22

 5. Mazzel zeg, dat ie er nog was en natuurlijk erg leuk dat je deze keer dichterbij kon komen. Dat haakje uiteinde snavel is zo goed te zien. Mooi!!

  24 maart 2012 om 23:30