Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Wel of geen takken

Momenteel is het een geschikte tijd om vogels te fotograferen. De bomen zijn nog kaal. Straks als die vol blad zitten zie je geen vogel meer. Dus heb ik maar eens een poging gewaagd op de Merskenheide. Al vrij gauw hoorde ik een Tjiftjaf en ik zag hem ook wel, maar een foto maken zat er deze keer niet in. Geen bladeren, maar wel overal takken, takken. Even later ………., prrrrrrrrt, prrrrrrrrrrt, een specht. Het bleek een Grote bonte specht te zijn. Met moeite kon ik die nog tussen de takken door op de kiek zetten.

Grote bonte specht

Een poosje later verkaste hij (zij in dit geval). Ik had iets beter zicht, maar weer zat er een tak behoorlijk in de weg. Je zou denken: “ga een beetje naar links”, maar daar hingen nog meer takken. Beter dan dit …….., helaas het ging niet.

Grote bonte specht

Op het kale stuk aangekomen hoorde ik ergens vandaan een zwaar gehijg komen. Waar vandaan? Uiteindelijk scheerden er twee Grauwe ganzen over de boomwal heen en zetten koers precies mijn kant op. Ze zagen me natuurlijk lopen en weken iets van hun koers af.

Grauwe ganzen

Waardoor ze heel laag precies voorlangs kwamen vliegen.

Grauwe ganzen

Die fotokans heb ik niet laten liggen.

Grauwe ganzen

Ganzen tegen een blauwe lucht, dat is heel iets anders dan vogels tussen de takken. Toch zal ik ook dat blijven proberen, want als er een kans is dan is het nu.

Advertenties

5 Reacties

 1. Je hebt wel eens mooiere foto’s gemaakt van een grote bont specht, maar hij -zij in dit geval- staat er toch wel weer herkenbaar op.
  De foto’s van de in volle vlucht passerende ganzen vind ik erg mooi.

  22 maart 2012 om 18:28

 2. Hoi Geert,

  Hele strakke opname van de vliegende ganzen; goed belicht ook!

  Groeten, Robert

  23 maart 2012 om 14:56

 3. Prachtige foto’s van die ganzen… had ze laatst ook nog voor de lens…mooi gedaan…Agnès

  23 maart 2012 om 17:09

 4. Zeer mooi die ganzen ! Meest lastige van het fotograferen tussen de takken door vind ik het scherpstellen, wat dat betreft zijn je foto’s er goed uitgekomen.

  23 maart 2012 om 17:48

 5. Die laatste foto …. helemaal gaaf !!!!

  23 maart 2012 om 23:20