Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Komisch kwartet

Ze verkeren bijna altijd op dezelfde plek, vlak langs de weg. Ze vallen op door hun verenpakket. Ze zijn niet helemaal wit zoals de boerengans ofwel soepgans, ze zijn niet in hoofdzaak bruin zoals de wilde ganzen, ze zijn een mengeling van vele soorten, wat we hybride noemen en ze zijn altijd met z’n vieren.

ganzenkwartet

Het was net alsof ze een komisch dansje aan het opvoeren waren, eerst met z’n allen een paar stappen naar links, dan weer een paar stappen naar rechts. Eentje hield het omringend luchtgebied in de gaten.

ganzenkwartet

Ze waren eigenlijk geschikt voor het opnemen van een ganzenfilmpje.

ganzen

Dat is er niet van gekomen want toen ik daarvoor voorbereidingen aan het treffen was gingen ze er toch maar vandoor.

vlucht ganzen

Dit zijn geen trekkende ganzen, ze blijven hier het jaar door. Misschien krijg ik nog wel eens de kans voor het maken van zo’n filmpje. Dan zul je weer net zien dat ze stil blijven staan en geen komische danspassen maken.

3 Reacties

  1. Ze lijken wel opgemaakt met een zacht potlood, zelfs boerenganzen zijn leuk om te zien

    2 maart 2012 om 19:59

  2. Jammer dat ze er net voor de filmopnamen vandoor gingen, maar gelukkig heb je de foto’s nog, en die zijn zeker ook de moeite waard.

    2 maart 2012 om 21:01

  3. Dit zijn heel leuke foto’s Geert en door het verhaaltje ook heel goed voor te stellen. Volgens mij is de kleinste van het stel de brutaalste.

    2 maart 2012 om 22:47