Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

IJs en ijs

In de laatste dagen ben ik niet meer op pad geweest voor foto’s, ik was te druk met andere zaken. Hoe de Leijen er op dit moment bij liggen weet ik dan ook niet precies. De laatste keer dat ik daar was (klik hier) waren er banen geveegd en kon er op die banen worden geschaatst. Buiten de banen kon niet worden geschaatst. Dat zal nu nog wel zo zijn, in het weer is intussen weinig veranderd.

ijs op de Leijen 2012

Buiten die banen zag je op sommige plaatsen sneeuwijs.

ijs op de Leijen 2012

Iemand was er over geschaatst, waarna de prut weer was bevroren. Met als gevolg sporen in het ijs.

ijs op de Leijen 2012

De geveegde baan lag op de scheiding van de Lits en de Leijen, op de foto nauwelijks zichtbaar. Daarvoor lag een brede strook slecht ijs. Het was wel duidelijk: er is ijs en ijs, soms kun je het eten, soms kun je er op schaatsen en soms is het bedrieglijk gevaarlijk. Zolang je in de geveegde banen blijft gaat het goed.

ijs op de Leijen 2012

Voorlopig had ik even genoeg ijs gezien, het was koud buiten.

Paviljoen de Leijen 2012

De voetstappen in de sneeuw leidden me automatisch naar het Paviljoen. Voor de liefhebbers: heel veel schaatsplezier toegewenst in het weekend. Zoals het nu lijkt kan het zaterdag nog.

Advertentie

Eén reactie

 1. Het was koud, maar mooi buiten.
  Het is doodvermoeiend, maar ik kan er geen genoeg van krijgen.
  Gistermiddag heb ik op mijn beurt een tijdje op de Leijen bij het paviljoen rondgestapt.
  Er lag een prachtige baan waar volop gebruik van werd gemaakt door schaatsers van diverse pluimage, daarnaast waren er een ijszeiler en een ijssurfer actief. Ik heb er weer van genoten. Vandaag heb ik een rustdag gehad, zodat ik er morgen hopelijk weer even opuit kan. Nog maar even profiteren, want volgende week zullen we weer moeten wennen aan heel andere omstandigheden.
  Goed weekend!

  10 februari 2012 om 19:04