Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Nieuwe cyclus

Ook in de winter, zeker in de winter zitten er al weer heel veel knoppen aan de bomen en struiken. Je hoort en leest allerlei wonderbaarlijke verhalen over nog bloeiende planten in deze winter, die maar geen winter wil worden. Misschien krijgen we in de komende nachten nachtvorst, wat een begin zou kunnen zijn. Als dat gebeurt is het afgelopen met die wonderbaarlijk bloeiende planten. Maar die knoppen, die blijven.

knop aan tak in de winter

En …….., de Hazelaar zal ook elk jaar vroeg bloeien, dat verandert ook niet. Om eerlijk te zijn, ik heb getwijfeld of ik wel een foto zou maken van die bloeiende Hazelaar. Al bijna zes jaar lang vul ik (bijna) elke dag een blogpagina en zou ik nu voor de zesde keer weer hetzelfde onderwerp moeten plaatsen? Uiteindelijk heb ik besloten het toch te doen. Ook met dit blog probeer ik natuurvolgend te zijn. Dan hoort die bloeiende Hazelaar daar dus ook bij.

bloeiende Hazelaar in januari

De rood-roze bloemetjes van de Hazelaar zijn zo piepklein dat ze niet gauw opvallen, je moet er echt naar zoeken. Maar ze bloeien, ook nu al weer.

bloeiende Hazelaar in januari

Ook de katjes van de hazelaar strooien hun stuifmeel weer in het rond, hieronder zo’n katje in detail.

Hazelaar katje in januari

De Hazelaar, elk jaar voor mij het begin van een nieuwe jaarcyclus.

Advertenties

7 Reacties

 1. Het voorjaar begint vroeg dit jaar! Ook al laat je ze ieder jaar zien, ze zijn toch prachtig, en helemaal als ze met een macrolens zijn gemaakt.

  14 januari 2012 om 18:29

 2. Met onze hazelaar ging het ook razendsnel de afgelopen week.
  Ik heb er nog geen foto’s van gemaakt, maar de eerste katjes waren hier donderdag open.

  14 januari 2012 om 18:55

  • @Ank:
   Vorig jaar bloeide ze er inderdaad net zo vroeg.

   14 januari 2012 om 19:29

 3. Wat mij betreft, wel plaatsen. Dat is juist zo sterkt aan jouw weblog, alle ontwikkelingen door de seizoenen heen. Ik volg het met plezier.

  14 januari 2012 om 21:19

 4. … en daar krijg je toch nooit genoeg van?!

  14 januari 2012 om 22:06

 5. wat zijn ze toch mooi die mini bloemetjes van de hazelaar, ja altijd een van de vroegste moet ook wel want als de temperaturen hoger worden gaan ook de insecten vliegen en die hebben dan graag nectar. Dus ieder bloemetje is dan meegenomen. en inderdaad ieder jaar weer opnieuw een genot om naar te kijken maar ook dat lentegevoel dat erbij komt draagt bij aan de ervaring dus ieder jaar weer opnieuw genieten.

  16 januari 2012 om 13:22