Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Hap, slok, ….

Bij voorbaat moet ik zeggen dat de foto’s vandaag niet top zijn. Dat kan ook bijna niet als het buiten erg donker is omdat er een zware bui overdrijft. In eerste instantie was ik ook al niet van plan een foto te maken. “Te donker, dat wordt toch niets”. Maar eerst bleef een Buizerd vrij lang op een paal staan en de verleiding om het toch te proberen was te groot. Terwijl ik nog niet eens had scherpgesteld dook de Buizerd naar de grond, weg foto. Ik zag dat hij iets uit de berm oppikte, een muis. Na snel scherpstellen kon ik onderstaande foto maken (op 1/50 seconde).

Buizerd met muis

Na een paar heftige bewegingen met de kop door de Buizerd, waarvan de foto’s te onscherp zijn om te laten zien, was de muis verdwenen. Met huid en haar doorgeslikt. Daarna zat de Buizerd even stil en kon ik nog net een tweede redelijke foto maken.

Buizerd

Ik heb het nagekeken, tussen de eerste en de laatste foto in de berm zit precies elf seconden. De Buizerd vloog daarna weg uit de berm.

Buizerd

Hij landde weer op een paal ietsje verderop. Wat me de gelegenheid gaf om met ietsje meer rust een laatste foto te maken. Die muis heeft nauwelijks geweten wat hem is overkomen. Binnen de kortste keren was het hap …., slok ….., weg !!

5 Reacties

 1. Kan dit nou niet bepaald slechte foto’s noemen, ik vind ze harstikke mooi en zou maar wat blij zijn als ze mij zo goed zouden lukken (met mijn compactcamera).

  8 december 2011 om 21:49

  • @ Sandra:
   Hij zat zo dichtbij dat je onder normale lichtomstandigheden waarschijnlijk veel meer detail in de veren zou kunnen zien, denk ik.

   9 december 2011 om 18:32

 2. En piept het beestje dan later nog in de maag van de buizerd?

  9 december 2011 om 18:22

  • @Jetske:
   Dat zeker niet want zo’n Buizerd heeft een krachtige beet.

   9 december 2011 om 18:35

 3. ank

  hier is het nog niet op ……

  9 december 2011 om 21:11