Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Gouden lanen

’t Is herfst en dan wil je ook graag herfstkleuren vastleggen. Dat lukte bijna niet omdat de zon hier in het weekend maar niet tevoorschijn wilde komen. Toch is het nog gelukt iets vast te leggen. Hoofdzakelijk in de buurt van Beetsterzwaag. Dat lag op mijn route. Een verslag van een paar snelle tussenstops.

De Sweachsterwei (tussen Beetsterzwaag en Lippenhuizen), normaal bekend om z’n vele Ooievaarsnesten, nu een gouden laan:

Herfstkleuren Sweachsterwei

Nog eens dezelfde Sweachsterwei:

Herfstkleuren Sweachsterwei

De overtuin in Beetsterzwaag tegenover Lyndenstein:

De overtuin, tegenover Lyndenstein

De kruising Harinxmaweg en Poostweg bij Lauswolt:

De kruising Harinxmaweg en Poostweg

Een boslaan in Beetsterzwaag aan de Poostweg:

Een boslaan in Beetsterzwaag

Het waren allemaal “gouden” lanen. Als het weer goed is hoop ik morgenmiddag nog echt de bossen in te kunnen trekken. Helaas, de weersvooruitzichten zijn niet sprankelend. Ach …., deze gouden lanen waren ook het bezichtigen meer dan waard.

Advertenties

5 Reacties

 1. Dit is de herfsttooi op zijn mooist. Maar daar heb je het zonnetje inderdaad even voor nodig. Ik heb vorige week wat foto’s gemaakt bij Olterterp, meer dan heel even een waterig zonnetje zat er op dat moment niet in, en dan krijg je toch niet de mooie glans die over jouw foto’s ligt.

  31 oktober 2011 om 19:29

  • Bedankt Jan voor de reactie: Die herinnerde me er weer ook aan dat ik de tijd op dit blog weer op wintertijd moest zetten.

   31 oktober 2011 om 18:49

 2. Mooie herfstkleuren. De zon heb je er echt wel bij nodig voor het optimale resultaat.

  31 oktober 2011 om 20:20

 3. ank

  Ja ja Geert, zo is het hier ook! Wonderlijk mooi deze herfst. Door mijn werk kom ik overal en zie ik overal het mooie !Prachtige impressie van de natuur daar bij jou.
  !

  31 oktober 2011 om 21:32

 4. extra mooi tegen een blauwe hemel, echt genieten!

  1 november 2011 om 11:23