Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Afscheid van de zomer

Helaas, ook vandaag was het hier weer een kille, natte dag met motregen. Niet uitnodigend om het veld in te gaan. Dat geeft me de gelegenheid om een zonsondergang te laten zien die ik fotografeerde en filmde bij het Bergumermeer. Bij Eastermar (Oostermeer) wel te verstaan, de zwemplaats. Het was er vooral rustig.

Zonsondergang bij het Bergumermeer

De ondergaande zon weerspiegelde in het water.

Zonsondergang bij het Bergumermeer

Een paar bootjes veroorzaakten brede golven in het water. Op dat moment kwam er net een Fuut voorlangs zwemmen, die in “gekleurd” golvend water terecht kwam.

Fuut in "gekleurd" water

Deze keer kon ik de zon helemaal zien ondergaan. OK, niet bij de waterlijn, daar is het Bergumermeer te klein voor, wel achter de bomen aan de horizon. Het Bergumermeer ligt iets noordelijker dan De Leijen. De “skyline” van het meer wordt voor een deel bepaald door een forse energiecentrale aan de noordkant.

Zonsondergang bij het Bergumermeer

Alles is zo ongeveer samengevat in een twee minuten durend filmpje.

Het was op de laatste zomerse dag in 2011. Voor mij was dit het afscheid van de zomer.

Advertenties

5 Reacties

 1. Sfeervol eind van de zomer!
  Heb jij tegenwoordig een statiefje bij je, Geert?

  11 oktober 2011 om 18:44

  • @Jan K.
   Standaard neem ik geen statief mee. Deze keer had ik bewust wel eentje meegenomen. Met de bedoeling zo mogelijk een filmpje te maken. Bovendien was de loopafstand niet te groot. Want het over langere afstanden meezeulen van zo’n zwaar statief dat is me teveel van het goede.

   11 oktober 2011 om 19:19

 2. Vaak heb ik het idee dat je van miezerig weer natter wordt dan van een verfrissende regenbui. Deze week zit ik gewoon binnen voor mijn werk. Ik kan dus maar 2 keer nat worden op een dag. Van huis naar het werk en terug. Ik ben benieuwd wat volgende vakantieweek voor weer geeft.
  Wel mooie plaatjes op dit blog.
  Vriendelijke groet

  11 oktober 2011 om 19:14

 3. ank

  Je neemt in elk geval afscheid met een Gouden Glans!

  11 oktober 2011 om 19:32

 4. Een schitterende registratie van het moment! Groet, Richard

  12 oktober 2011 om 12:22