Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Bloemen

Het is al weer de eerste van augustus, de zomer die nog niet echt begonnen is gaat z’n laatste volle maand al weer in. Na een periode van bijna herfstweer scheen vanmiddag dan voor het eerst sinds lange tijd de zon weer voluit. Dat maakt het direct feestelijk. Tijd om er maar eens een paar bloemetjes tegen aan te gooien.

De Zwanenbloem met Dubbelbandzweefvlieg,

Zwanenbloem met Dubbelbandzweefvlieg

een Rode schijnspurrie die je af en toe op de Merskenheide kunt vinden,

Rode schijnspurrie

een Kleine zonnedauw die zijn kleverige tentakels had uitgespreid zodat er een vliegje of zo aan kon blijven plakken. Het vleesetende plantje uit het Wijnjeterperschar.

Kleine zonnedauw

Tot slot nog een bewerking van een Viooltje. Officieel een tuinplant en daarom zou hij hier niet gauw een plaats hebben gekregen. Deze stond echter met een heleboel anderen op een pas aangelegd industrieterrein op de plaats waar vrij zeker vroeger een woning heeft gestaan. Het zaad kan jarenlang in de grond liggen zonder te kiemen. Nu er een sloot door het gebied was gegraven zag dit plantje de kans schoon om opnieuw te beginnen.

bewerkt Viooltje

Toch wel een feestelijk gezicht dacht ik zo en daarom hier een plaatsje.

7 Reacties

 1. Vooral de zonnedauw vind ik een prachtige bloem. Minder aktief met het bloggen kom ik toch even snel een zonnige en vrolijke groet brengen.

  1 augustus 2011 om 17:48

 2. 51 11, dat verdient een bloemetje :~).

  1 augustus 2011 om 17:55

 3. Je hebt groot gelijk dat je de bloemetjes even buiten zet op deze zonnige eerste augustus, het is er een prima dag voor. šŸ™‚

  1 augustus 2011 om 20:12

 4. Volgens mij scheen de zon met een speciaal doel. šŸ™‚
  Dan zal ik er vanaf deze kant nog een virtueel bloemetje bijdoen.

  1 augustus 2011 om 22:09

 5. Eindelijk zon maar helaas moest ik de hele dag werken … die Zonnedauw zie je maar op weinig plaatsen in ons land en de foto ervan is echt prachtig. Die schijnpurrie is ook mooi maar wat een rare naam.

  1 augustus 2011 om 22:20

 6. Fraai, die zonnedauw!

  2 augustus 2011 om 08:31

 7. Dit was ik! Ik zie nu weer heelzwak zwarte lettertjes op een anthracieten ondergrond.

  2 augustus 2011 om 08:33