Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Bekend “beest”

Bijna zou ik willen schrijven: “herinnert U zich deze nog?” Precies een week geleden stond hij op dit blog als “onbekend beest”. Ik wist niet hoe ik deze jongen moest plaatsen.

pre-pop van Lieveheersbeestje

Maar …., een week later kwam ik er weer langs. Aan dezelfde distel, op dezelfde plaats, hing nog altijd dat “beest”. Hij was van kleur verschoten en van vorm veranderd. De glibberige sprieten op wat ik toen aanzag voor de kop waren nog aanwezig maar steviger, minder glazig. Toen ging er bij mij een lichtje branden. Vooral de vorm van de kop (onderaan op de foto) kwam me bekend voor.

pre-pop van Lieveheersbeestje

Die vorm kwam veel overeen met de vorm van een pop van een lieveheersbeestje. Hieronder zo’n pop.

pop van Lieveheersbeestje

pop van Lieveheersbeestje

Het “onbekende beest” lijkt dus op een pre-pop van een lieveheersbeestje. Uit zo’n pre-pop komt een pop en uit die pop kruipt uiteindelijk een imago (het lieveheersbeestje zelf). Dus ging ik er vanuit dat het onbekende beest zo’n pre-pop is. Maar …….. het is toch weer anders. Voor de definitieve oplossing: klik hier.

Advertentie

7 Reacties

 1. Goh wat geweldig dit…. de verschillende stadia van een lieveheersbeestje… dit wist ik ook niet… leuk om te zien….en er weer wat van te leren…

  Nog een fijne zondagavond…

  Agnès

  26 juni 2011 om 17:41

 2. Gelukkig, weer een raadsel minder.
  De natuur weet ons toch regelmatig weer te verrassen, dat houdt de spanning erin. 🙂

  26 juni 2011 om 19:23

 3. Mooie leerzame log,
  ik zou het nooit geweten hebben
  met duidelijke kiekjes,
  en prachtige kleuren.

  Groetjes,
  Anneke

  26 juni 2011 om 20:26

 4. Toch knap dat je deze jongen uiteindelijk zelf hebt gedetermineerd. Ik vind de pre-pop stadium mooier dan het volgende stadium.

  26 juni 2011 om 22:04

 5. ik was ook nog steeds erg benieuwd, fijn dat je er weeer even langs bent gegaan en nu het monstertje hebt ontmaskert, het blijft een wondere wereld!

  27 juni 2011 om 08:58

 6. ank

  “iets” moet veel stappen ondergaan
  tot uiteindelijk
  iets moois kan ontsaan.

  28 juni 2011 om 11:30