Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Bloedcicade

Bloedcicaden, ze zijn er wel altijd, maar je ziet ze slechts een korte periode. Veruit het langste deel van hun leven zitten ze onder de grond.

Bloedcicade

Ze leven dan als larve in een soort van schuim bij de wortelstok van planten.

Bloedcicade

Als ze die korte periode boven de grond verkeren zijn ze de moeite van het bezichtigen waard. Zwart met rode vlekken en donkerbruin-rode ogen. Ze kunnen goed vliegen en zeker ook goed springen. Als er gevaar dreigt springen ze zomaar een paar meter weg. En dat voor een insect van een centimeter lang. Ze leven van plantensappen.

Bloedcicade

De onderstaande was waarschijnlijk het vliegen aan het oefenen (denk ik dan maar). Een poos lang trilde hij heel snel met de vleugels, een apart gezicht, dat wel.

Bloedcicade

Af en toe zie je er nog eens eentje, de meesten zitten al weer onder de grond. Het zijn van die voorjaarsinsecten. Vandaag is de zomer begonnen. Helaas, daar heb ik nog niet zoveel van gemerkt, het was vandaag maar kil en frisjes. Geen wonder dat die cicaden weer onder de grond zijn gekropen.

Advertentie

2 Reacties

 1. Je zet in je laatste zin wel een mooi voorbeeld van tautologie neer…kil en frisjes. šŸ˜‰ De boodschap is in ieder geval duidelijk, ik concludeer geheel subjectief , het is niet jouw weer.

  22 juni 2011 om 18:30

 2. ank

  Al een hele poos heb ik een prachtige video van en cicade op mijn website:

  http://www.cirkel-der-natuur.nl/pages/sub/3/18211/Amazing_Cicada_life_cycle.html

  mogelijk zal jij het ook erg mooi vinden.

  22 juni 2011 om 21:01