Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Weidse blik

Zo af en toe moet dit ook weer gebeuren, een blik in de weilanden om bij te houden wat daar allemaal gebeurt. Eerst was daar die Veldleeuwerik. Hij zat ver weg en eerst twijfelde ik nog of het wel of niet een Graspieper was. Maar deze heeft een forsere snavel.

Ljurk

Veldleeuwerik

Toen hij ook nog zijn kuif opzette was het helemaal duidelijk. De foto’s zijn niet top. Ik zie deze vogel echter zo weinig dat hij hier toch een plaatsje krijgt. In 2010 heb ik hem één keer gezien, van 2007 tot en met 2009 geen enkele keer. In 2006 ook slechts één keer.

Ljurk

Veldleeuwerik

Ma Wilde eend had waarschijnlijk ook wel door dat mijn aandacht helemaal gericht was op die Veldleeuwerik. Want ze schoof een beetje sluipend door het beeld, gevolgd door een zestal kuikens.

Eendenmars

Alles gebeurde onder het toeziend oog van een Witte kwikstaart.

Witte kwikstaart

Daar was ook nog Bonne, zoals ik deze Schotse hooglander heb genoemd. Bonne deed voor hoe je met je tong in een neusgat kunt peuteren. Ik heb deze demonstratie voor kennisgeving aangenomen.

Schotse hooglander

Ook al waait het flink, ook al is het donker en soms druilerig, in het veld is altijd wat te zien. En anders is daar altijd nog die weidse blik.

Advertentie

6 Reacties

 1. ank

  Het is niet voor te stellen wat er allemaal op een paar vierkante meter te beLEVEN valt.
  De sluipeend is grandioos!

  14 juni 2011 om 19:58

 2. Groot gelijk dat je de veldleeuwerik dan wel plaatst.
  Wat Bonne betreft, doe hem dat maar eens na. 😉

  14 juni 2011 om 20:54

 3. Ik hoef momenteel maar naar buiten te lopen of ik hoor wel ergens een veldleeuwerik zingen, heel apart. Net deed ik nog een rondje door het land, de ene leeuwerik was nog maar net uitgezongen of de volgende begon alweer. Ik zie ze vrijwel nooit – en zeker niet zo dichtbij, dat doe ik dan maar hier.

  14 juni 2011 om 20:55

 4. Bonne heeft weinig keuze als hij daar ergens jeuk heeft, lijkt me.
  Met een van zijn hoeven zal het vast niet lukken …

  14 juni 2011 om 21:28

 5. Mooie foto van de witte kwikstaart en leuke foto van de eend met jongen. En wat de veldleeuwerik betreft heb je er meer gezien dan ik (0).

  15 juni 2011 om 19:46