Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Laat

Het was heel laat tijdens die wandeling door “It Skar”, de ondergaande zon kleurde alles met een geelzweem. In de achtergrond koekoekte een Koekoek. Naar vlinders hoef je op die momenten niet meer te zoeken. Dan maar kijken wat er zoal op de bladeren rond liep. Onderstaande is waarschijnlijk een Tuinkever. Hij zat wel rijkelijk in het haar, dus misschien is het toch een andere soort, misschien de Rozenkever.

Tuinkever

Een Elzenhaantje (v) paste al lang niet meer binnen haar schild. Zelfs de vleugels wilden niet meer goed opvouwen. Van dichtbij bekeken lijkt ze net een patser met een te grote zonnebril op.

Elzenhaantje

Mooi blauw glanzend en er lopen momenteel heel veel van deze soort rond.

Elzenhaantje

Ook in redelijke hoeveelheden zijn de weekschildkevers weer actief. Daar zijn zoveel soorten van dat ik het maar wat algemeen houd. Soldaatjes worden ze ook wel genoemd.

Weekschildkever

Groenblauw met een platte kop en in verhouding grote zwarte ogen, zo zag een piepklein insect er uit. Dit is in elk geval een prachtkever, waarschijnlijk het Groen smalbuikje (Agrilus viridis). Nog steeds was de Koekoek actief op de achtergrond.

Cicadeachtig insect

Die Koekoek vloog zelfs (weer) een keer vlak voor me langs. Zo snel kon ik echter de goede lens ook weer niet te pakken krijgen. Uiteindelijk spotte ik hem heel ver weg, boven op een kale tak in een boom.

Koekoek

Zo, die kon ik eindelijk eens in het zonnetje zetten.

Advertentie

4 Reacties

 1. Die koekoek is er prachtig voor gaan zitten. Sowieso al knap dat je die op de foto hebt.

  25 mei 2011 om 22:52

 2. Ook al is ie niet herkenbaar als koekoek, de foto is natuurlijk heel bijzonder met die zon. Dat Elzenhaantje is harstikke zwanger en die tuinkever, ook heel mooi … kan de antennes niet zien maar als die gevorkt zijn kan het ook een rozenkever zijn.

  26 mei 2011 om 10:04

 3. ank

  Geert
  ik liep achter je
  en keek over jouw schouder
  met je mee.

  26 mei 2011 om 14:14

 4. Geert, we hebben elkaar al een tijd niet meer geschreven, maar nu ben ik er weer met een heleboel complimenten voor je insecten foto’s.
  Ik kan hier heel wat van leren. Bedankt.
  Groetjes van Lizie

  26 mei 2011 om 16:29