Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Oranje

Oranje is vandaag de overheersende kleur. Overal zijn optochten, vrijmarkten, feesten. Voor mij was het ook “feest” toen een oranje gekleurde vlinder voor mijn lens verscheen. Een Landkaartje in voorjaarskleuren. Een vlinder die je niet zo vaak ziet. Je hebt ze in twee kleuren. In het voorjaar met oranje als grondkleur, in de zomer is dat bruin. Een mooie vlinder.

Landkaartje (voorjaarsgeneratie)

Hij heeft zijn naam te danken aan de achterkant van de vleugels. Daarop is een soort van landkaartpatroon “geprint”. De bovenstaande, in het Wijnjeterper schar, liet zich wel van boven fotograferen, maar toen ik aanstalten maakte om hem van opzij te benaderen ging hij er vandoor. Om dat patroon toch te laten zien hieronder een foto van een paar jaar geleden.

Landkaartje (voorjaarsgeneratie)

Ik zal vandaag de feestvreugde op mijn eigen wijze beleven, niet in een drukke winkelstraat, niet bij allerlei volksfeesten, maar het liefst in de rust van de natuur. Ook niet in de buurt van bollenvelden, hoewel ik daarin wel oranje tulpen vond.

Koninginnedag 2011

Een plezierige dag toegewenst.

Advertentie

6 Reacties

 1. En aangezien “iedereen” vandaag naar markten, volksfeesten of voor de buis hangt heb jij het mooi rustig in de natuur. Hoewel, ik ken in jouw omgeving nog wel een potentiële klant die de natuur verkiest boven de rest.
  In ieder geval een fijne dag gewenst en dat je maar veel moois voor de lens krijgt. Je voorjaarslandkaartje is een mooi exemplaar.

  30 april 2011 om 10:56

 2. Je bent niet helemaal de enige die rust en natuur verkiest boven drukke en luidruchtige vrijmarkten en wat dies meer zij. 🙂
  Maak er een mooie, rustige dag van.

  30 april 2011 om 12:04

 3. Ik hou ook meer van de natuur.
  Prachtig om zo’n landkaartje te zien, met zoveel mooie kleuren, bijzonder dat je de onderkant nog even laat zien, deze kiek is een juweeltje!!!
  Ik heb je andere vlindertjes ook nog even bewondert,ze zijn allemaal geweldig, maar die met het licht op het randje is een topper, en geweldig scherp!!!!

  Nog een fijn weekend gewenst,
  Anneke

  30 april 2011 om 18:44

 4. Vanmorgen, net nadat ik dit blog had gelezen, zag ik ook het eerste landkaartje in dit seizoen fladderen :~). Je hebt de vlinder weer haarscherp geportretteerd.

  30 april 2011 om 19:44

 5. ank

  Ja hoor ook ik, mijn “feest vreugde” is nooit tussen mensen, (dat is mijn werk al) mijn feestjes zijn alleen (of met twee) en altijd in de natuur…..
  Ik ga nu weer op stap, beetje laat voor mij op zondag, maar komt door gisteravond.Helaas, helaas moet ik ook nog even slapen!

  1 mei 2011 om 09:01

 6. Leuk en origineel dat kleuren met vlinders.
  De festiviteiten zijn aan mij voorbij gegaan.
  Tuin en park hebben mij vermaakt.
  Zonnige groet

  1 mei 2011 om 22:07