Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Hollandse Buizerd

De titel hierboven is een beetje misleidend. Eigenlijk zou het “Buizerd in Hollands landschap” moeten zijn. Want Nederlandse Buizerd zijn er niet. Momenteel zeker niet want er zijn ’s winters altijd een aantal uit Noord-Europa  die hier komen overwinteren. Bovendien hebben ze geen taalprobleem, ze “spreken” allemaal dezelfde taal. Stadse eenden schijnen wel anders te klinken dan plattelanders, maar begrijpen doen ze elkaar altijd nog wel. Dat zal bij de Buizerds wel net zo zijn.

Buizerd in Hollands landschap

Ze staan niet op de foto, maar deze Buizerd had een uitstekend uitzicht op een grote groep ganzen. En ook had hij weer het hoogste punt in het landschap uitgezocht. In dit geval een zeer forse molshoop.

Buizerd op molshoop

Hij bleef mooi staan, keek wel even belangstellend waar dat piepje toch vandaan kwam. Nou dat piepje kwam uit het scherpstel-systeem van mijn camera. Soms kun je daarmee hun aandacht vasthouden. Bij Torenvalken lukt dat nog beter.

Buizerd op molshoop

Dat is het momenteel wel in het veld. Ganzen, ganzen, Buizerds, Witte en blauwe reigers. Nog een Kievit te zien. Dat was vorig jaar anders, op de kop af op dezelfde datum kreeg ik toen de eerste vlucht Kieviten voor de lens. Afwachten maar. Een Buizerd in een Hollands landschap misstaat echter ook niet.

3 Reacties

 1. ank

  Het misstaat helemaal zeker NIET!
  Zeer mooi.

  10 februari 2011 om 20:34

 2. Mooi! Heb je nu ver moeten inzoomen?

  10 februari 2011 om 22:55

 3. De foto met de molen op de achtergrond is ook erg mooi.

  11 februari 2011 om 20:47