Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Bijna geen

Geheel volgens de regels van het spel heb ik me in het weekend een poos voor een raam geposteerd om de vogels in mijn tuin te gaan tellen. Om eerlijk te zijn: Ik had het beter niet kunnen doen. Want het was wachten op het onbekende, dat deze keer helaas niet kwam. Normaal is er altijd wel een Roodborst, een groepje Huismussen, een Merel en soms een Winterkoninkje. Ze kwamen niet voor het voetlicht. Zo halverwege kwam er dan eindelijk een Koolmees die een demonstratie  muurklimmen gaf.

Koolmees

Nog even later landde er een Ekster op de schutting. Die is er ook altijd en voelt zich de koning van mijn tuin. Met veel gekras en gevleugel laat hij weten dat hij niet genegeerd moet worden. Zelf zijn partner liet zich deze keer niet zien.

Ekster

Dat was alles, echt alles, meer kan ik er niet van maken.

Gaai

Tuinvogeltelling dit jaar? Bijna geen resultaat dus. Na afloop ben ik voor het huis gaan kijken. Daar is een speeltuintje, niet mijn tuin dus. Daar zat die ene Gaai die er wel vaker zit. Ik heb de resultaten doorgegeven, maar mijn resultaten zullen het gemiddelde wel naar beneden hebben getrokken. Misschien moet ik een volgende keer maar niet weer meedoen. Dit was wachten op het onbekende dat niet kwam.

4 Reacties

 1. ank

  Het kan niet altijd feest zijn…..

  24 januari 2011 om 19:51

 2. Het geeft juist een goed beeld. Of lachen al die vogels nu de vogeltellers uit?

  24 januari 2011 om 21:52

 3. Om de een of andere reden schijnt die tuinvogeltelling vrijwel altijd in een verkeerd weekend te vallen. Ook bij ons was het dit jaar de moeite weer niet echt waard.

  24 januari 2011 om 21:54

 4. Ik lees het bij velen, de uitslag viel tegen. Ook de totaal resultaten op de site van de vogeltelling laten zien dat het heel wat minder is dan vorig jaar.
  Ik zelf had niet te klagen, hoewel met de sneeuw in december meer soorten te zien waren heb ik toch nog 10 soorten geregistreerd met een aantal van 26 vogels.

  24 januari 2011 om 23:24