Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Geen hoogtevrees

Het zou niet best zijn ……, vogels met hoogtevrees. Zelf ben ik daar behoorlijk mee behept. Het vallen zelf is niet zo erg zegt men, wel het neerkomen. Dat vallen is voor een vogel geen probleem, een paar vleugelslagen en alles is weer opgelost. Als je aan het fotograferen bent is het maar lastig dat die kleine vogeltjes vaak zo hoog in de boom zitten. Dan moet ik alles uit m’n apparatuur persen om ze nog behoorlijk vast te leggen.

Maar dat is soms wel de moeite waard, zeker als er een Geelgors hoog in de boom zit. Je hebt vast en zeker een goed uitzicht daar boven.

Geelgors

En je kunt vrij naar beneden kijken. Ik moet er niet aan denken en word bij voorbaat al draaierig.

Geelgors

Zeker als ik zie hoe een Pimpelmees halsbrekende toeren uithaalt.

Pimpelmees

En me daarna aankijkt alsof hij applaus verwacht.

Pimpelmees

Nee het is niets voor mij, die hoogte.

Waterimpressie

Ik blijf liever op de grond en als er verder niet veel meer te fotograferen is kan ik altijd nog voor me uit mijmeren en genieten van een grillig lijnenspel in spiegelend water.

Advertentie

7 Reacties

 1. Ik ben het helemaal met je eens, ik blijf ook graag met beide benen aan de grond.
  De geelgors tegen de blauwe lucht zonder hinderlijke takken en bladerdak is echt mooi geworden. ik heb al even geklapt voor het pimpeltje.
  OT, let wel, een liesbreuk kan ook jou als man overkomen hoor. En dan zou jij ook wel blij zijn dat het spul goed bijgeschoold is en goed heeft opgelet. šŸ˜‰ Tijdens de terugreis heb ik ook even de ogen dicht gehad. “Zien slapen, doet slapen…”. Of is het gezegde net wat anders.
  Een goed weekend gewenst.

  26 november 2010 om 18:36

  • @Jetske:
   Zoals jullie dat doen, voor bijscholing, dat is een goede zaak. Waar ik een beetje aan refereerde was dat in de afgelopen week een operatie van begin tot eind op TV te volgen was. Dat hoeft voor mij nu net weer niet. Alles kan, maar niet alles moet.

   27 november 2010 om 08:02

 2. Ik ben ook niet zo’n hoogwerker. Ik kijk liever omhoog dan omlaag, zeker als er zulke aardige vogeltjes in een boom zitten.
  Maak er een mooi winters weekend van!

  26 november 2010 om 19:28

 3. Beide voeten op de grond en het hoofd in de wolken …..
  Hoogtevrees, vreselijk!
  Vriendelijke laagbijdegrondse groet uit Amsterdam-ZuidOost

  26 november 2010 om 23:51

 4. Dieren en dus ook vogeltjes denken niet na … dat is het em. Stel je voor dat die daarboven zit en opeens gaat nadenken, dan zouden er best met hoogtevrees tussen zitten. Wel leuk trouwens om de Geelgors zo mooi op de foto te hebben, met een prachtig blauwe lucht erachter.

  27 november 2010 om 13:05

 5. Zijn geelgorzen geen trekvogels?? Dat veronderstelde ik, maar ik zag elders ook iemand op een blog geelgorzen noemen. Ik hoor ze alleen in de zomermaanden af en toe; horen, ik zie ze vrijwel nooit helaas.

  27 november 2010 om 19:08

  • ’s Winters zitten ze vaak in groepen. Deze was helemaal alleen, misschien op zoek naar een andere groep van bijvoorbeeld Vinken, want daar willen ze nog wel eens tussen zitten. In het voorjaar zoeken ze weer een eigen plekje.

   27 november 2010 om 19:15