Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Uitslaper

Ik moet toegeven, het was redelijk vroeg op de zaterdagmorgen. Uitslapen op zo’n vrije dag lukt me toch niet. Dus had ik de gelegenheid een wat langere wandeling te maken. Naar de Merskenheide deze keer. Ik had al even getuurd naar het midden van de heide. Daar mag je in deze periode Reeën verwachten, maar ik zag ze eerst niet. De ervaring is dat als je een poosje wacht er toch nog wel “iets” wil gaan bewegen in de heide. Er gebeurde niets. Toen viel mijn oog op een paar uit de heide omhoog stekende oortjes. Dus toch …. Deze Ree was zo te zien nog niet uitgeslapen.

Ree in Merskenheide

Een goede Fries is altijd verkouden zegt men wel eens. Ik wil niet zeggen dat ik zo’n goede …. ben, maar ik kreeg wel een hoestbui. Toen keek die Ree wel, misschien nog wel uit een paar lodderige oogjes. Hij was zo ver weg dat ik dit niet goed kon zien.

Ree in Merskenheide

Ietsje verderop ging er nog een tweede Ree staan. Maar hij ging ook direct weer liggen en ik was het zicht op hem kwijt. Zo te zien een jonge bok met twee kleine stompjes gewei.

Ree in Merskenheide

Dat was alle beweging daar midden op de hei. Ik heb mijn wandeltocht vervolgd.

Ree in Merskenheide

Vanaf een plaats verderop had ik nog één keer zicht op de uitslaper. Hij was al weer in dromenland.

Reeën in de Mersken

Na terugkeer bij de parkeerplaats bleken er aan de overkant van de weg ook drie Reeën in het weiland te staan, één bok en twee geiten. Die hadden waarschijnlijk een betere nacht gehad want ze waren wel scherp. Hoe ver ik ook weg was, ze hadden me direct in de smiezen.

Advertentie

3 Reacties

 1. Dus onder de reeën heb je ook ochtendmensen en avondmensen. 😉
  Ik heb wel eens gehoord dat een natte neus gezond is, maar dat van die Fries kende ik niet. Want dan ben ik blij dat ik geen Friezin ben. 😉

  17 november 2010 om 18:33

  • @Jetske:
   Van een Friezin is in het gezegde geen sprake, alleen maar van een Fries 🙂

   17 november 2010 om 22:02

 2. Zoals je intussen al hebt gezien, had ik zaterdagmiddag het geluk om het groepje van de Merskenheide ook te treffen. Vermoedelijk had de dienstdoende uitkijk mij lang in de gaten, voordat ik haar zag.
  Ik heb ervan genoten dat we een tijdlang oog in oog stonden. Ik mocht zelfs rustig een stukje verder kuieren om nog even een foto te maken tussen de berkenboompjes door. Dit soort ontmoetingen blijft voor mij bijzonder.

  17 november 2010 om 22:07