Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Druilerige herfst

Ik had er op gehoopt dat het afgelopen zaterdag zonnig zou zijn. De herfstkleuren “spatten” je momenteel tegemoet en bij volle zon was het een gouden dag geworden. Helaas het was druilerig weer. Toch wilde ik nog wel iets van die kleuren vastleggen voordat de bladeren van de bomen waaien. Die kleur heb ik gezocht langs Duerswâld, de weg tussen Duurswoude (Wijnjewoude) en Bakkeveen.

SBB Ikenhiem

Eerst vlak bij de SBB camping Ikenhiem. Dat is een natuurcamping met alleen de hoogst noodzakelijke voorzieningen. Direct westelijk van de oude NH-kerk in Duurswoude (Wijnjewoude). Een open plek in het bos met direct toegang tot de Duurswouder heide.

Ikenhiem

Langs de weg Duerswâld zelf was de meeste kleur te vinden.

Duerswâld

Ik moet er wel bij zeggen dat ik de kleurstand van de camera op “landschap” had staan, waardoor bepaalde kleuren, vooral groen, worden “aangezet”

Duerswâld

Terug in de standaard kleurstand was het op de Biskopsreed ook nog behoorlijk gekleurd. Daarna ben ik naar huis gegaan, het begon echt te regenen en daar wil ik mijn apparatuur niet aan wagen.

Biskopsreed

Wat echt ontbrak was zonneschijn. Dan waren het gouden bladeren geworden. Wie weet, misschien komend weekend.

Advertentie

3 Reacties

 1. Het is niet te zien dat het druilerig was: het is kleurrijk.

  3 november 2010 om 19:07

 2. Het was bij Duerswâld altijd nog kleuriger dan in De Deelen. Het zonnetje wordt maar steeds uitgesteld, er rest niets anders dan maar optimistisch te blijven.

  3 november 2010 om 20:36

 3. Ondanks het uitblijven van de zon zijn het toch heldere kleurrijke foto’s geworden.
  Op de onderste foto kun je aan het asfalt zien hoe het weerbeeld van dat moment was.

  3 november 2010 om 22:44