Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Torenvalk

Ik blijf nog even in de weilanden. Een bruingrijze koe met kalf ging rustig door met grazen. Duidelijk geen melkkoe, ze heeft ook haar horens nog.

Koe met kalf

Mijn aandacht werd echter meer getrokken door een tweetal Torenvalken. Ze zaten vrij dicht bij elkaar, misschien een ouder met een jong. De ene bleef op respectabele afstand en ik moest alle moeite doen om haar nog goed op de foto te krijgen.

Reade Wikel

Torenvalk

De tweede zat veel dichterbij. In tegenstelling tot de bovenstaande heeft deze een aantal ringen, waaronder kleurringen.

Reade Wikel

Je kunt aan de vogel zien dat het veld hier en daar behoorlijk nat is. Het lijkt wel alsof deze net een poos in de modder heeft rond gebanjerd.

Advertentie

6 Reacties

 1. Bij ons vliegt ook steeds een valkje rond. Ik veronderstel dat het een jong is, omdat hij/zij zoveel kabaal maakt en alsmaar rondvliegt. Zo mooi beeldvullend fotograferen lukt mij nooit, goed, daar ben jij dan weer voor ;~).

  16 oktober 2010 om 20:44

 2. Loop daar tussen de koe en het kalf nu ook nog een kwikstaartje?
  De onderste foto is van grote klasse!

  16 oktober 2010 om 21:00

  • @Jetske:
   Inderdaad, het is een Witte kwikstaart. Zo af en toe zie je er nog eentje. Vanmiddag zag ik er ook nog eentje.

   17 oktober 2010 om 19:44

 3. Wow, Twee mooie Vrouwtjes heb je er op gezet.
  Het valt me trouwens op dat er de laatste dagen meer Buizerds zijn, ik denk vanuit Scandinavië ?

  17 oktober 2010 om 07:13

  • @Trees:
   Het is me nog niet opgevallen. Maar jullie zitten ook dichter bij Scandinavië:-). Vaak zijn er hier ook ’s winters meer Buizerds dan normaal.

   17 oktober 2010 om 19:46

 4. Wat staat die torenvalk er prachtig op. Eigenlijk ben ik er niet zo voor dat alles maar geringd of gemerkt wordt maar ja, we willen nu eenmaal alles weten.

  18 oktober 2010 om 11:42