Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Plat op de buik

Tjonge  …., wat een weer vandaag, koud, grijs, nat. Geen fotoweer, dat zeker niet. Een paar dagen geleden zag het er nog heel anders uit.

Als je een rondje door de weilanden maakt dan kom je van alles tegen. Reeën zie je nog niet maar het zal niet lang meer duren. Zolang de maïs nog niet geoogst is zitten ze lekker verstopt. Verder lopen hier en daar de koeien nog buiten. Die sla ik meestal over, behalve als er iets bijzonders is. Dat was deze keer het geval. In een bepaald weiland lagen ze allemaal, maar dan ook allemaal, plat op de buik. Middagpauze of nog eerder herkauwpauze. Ze waren in alle rust en hadden verder niets te vrezen.

Herkauwende koeien

Er lag nog eentje plat op de buik, een stevige Haas.

Haas

Hij weet het niet, maar vandaag, 15 oktober, is het jachtseizoen voor onder anderen Hazen weer geopend. Als ik hem was ging ik voorlopig ook nog even in zo’n maïsveld zitten.

Advertentie

3 Reacties

 1. Koeiensiësta.
  Nee, Snorremans weet het niet.

  15 oktober 2010 om 19:23

 2. Ik zag de jagers vanmorgen in het veld. De koppel rustende koeien is natuurlijk prachtig! Het is een treffen als ze allemaal liggen, een mooi gezicht. Ennuh, veel roodbonten :~)).

  15 oktober 2010 om 20:57

 3. Mooie foto van al dat liggende vee. Op dit moment zullen ze wel dicht bij elkaar met de kont naar de wind staan …
  Even een kleine correctie: gistermiddag lieten ook de eerste reeën zich weer zien. Rond 14:30 uur liep er een koppeltje in een weiland bij het westelijke begin van de Fjûrlânswei bij Aldeboarn.
  Aan het eind van de Fjûrlânswei (aan de oostkant dus) scharrelde nog steeds die kip in het weiland rond.

  15 oktober 2010 om 21:45