Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Stinkzwam en Co

Stinkzwammen zijn er genoeg. Het gebeurt me echter niet zo vaak dat ik binnen honderd meter beide soorten voor de lens krijg. Eerst een Kleine stinkzwam.

Kleine stinkzwam

Daarna een Grote stinkzwam. Omdat ik deze soort al een paar keer eerder heb laten zien nu alleen enkele details. Deze was nog heel vers. Z’n kop zat nog vol met het olijfgroene slijm waarin de sporen zitten.

Grote stinkzwam

Van boven gefotografeerd kun je goed zien dat hij hol is. Op deze beide foto’s heeft hij al bezoek van een mier. Er zullen nog veel meer bezoekers volgen.

Grote stinkzwam

Want ze zaten al klaar, de vliegen die de sporen gaan verspreiden. Een Dambordvlieg zat al opgetogen zijn poten te wrijven.

Dambordvlieg

Net zoals een Goudvlieg.

Goudvlieg

Ik was binnen een paar minuten klaar met de foto’s en ben weggegaan. Toen was de beurt aan zijn compagnons. Het zal wel een smulpartij zijn geworden.

Advertentie

Eén reactie

  1. Mooi dat je deze ook van bovenaf hebt gefotografeerd. Je schreef dat de stinkzwam hol was. Aanvankelijk zag ik het rondje niet als gaatje maar als bolletje. Toen ik opnieuw keek zag ik het wel als een gaatje, bijzonder hé? Het deed me even denken aan de schilderijen van Escher, de ene keer zie je dit de volgende keer dat.

    14 oktober 2010 om 20:19