Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Mix der seizoenen

Toen ik vanmiddag de Merskenheide op liep scheen de zon. Het voelde aan als hoogzomer, zo warm was het. Maar twee minuten later, toen ik uit de beschutting van de bomen kwam voelde het ineens erg koud aan, zelfs waterkoud en de jas kon wel weer aan. Het werd een wandeling met een beetje zomer en een beetje herfst.

Een Kleine vuurvlinder zat lekker op te warmen in de heide en van de zon te genieten.

Kleine vuurvlinder op de Merskenheide

Net zoals een Kleine vos. Dat was het zomerse beeld.

Kleine vos op de Merskenheide

De heide zelf had twee gezichten. Nog wel bloeiend, echter niet meer zo uitbundig als een paar week geleden. Terwijl de Lijsterbessen al weer kaal zijn en een herfstachtig beeld laten zien.

Bloeiende Merskenheide

En dan kom je er toch niet onderuit te erkennen dat de herfst nadert. Hieronder de eerste Vliegenzwam die ik dit seizoen zag.

Vliegenzwam

Deze was niet de ene uitzondering die de regel maakt. Er stonden er meer. De media verhalen ook al over een vroege herfst met veel paddenstoelen. De eerste week van september vind ik zelf ook wel vroeg voor Vliegenzwammen.

Vliegenzwammen

Maar het is niet anders en dan laat ik ze ook maar zien.

Van voren bezweet en van achteren met de kou op de rug kon ik dit rondje volmaken. Een echte mix der seizoenen vandaag.

Advertentie

3 Reacties

 1. Het mag dan een mix der seizoenen zijn, ik vond het een verademing om weer eens een dag de zon te zien en te voelen. Jammer dat het voorlopig bij één aangename dag blijft.

  11 september 2010 om 21:23

 2. Ik heb de eerste vliegenzwam eergisteren ook weer gezien, vond ik ook al zo vroeg. Het was vandaag een aangename nazomerse dag.

  11 september 2010 om 22:11

 3. De vliegenzwammen maken het wel mooie kleurrijke foto’s.
  We liepen vandaag in een hemdje in de binnenstad van Hattem, de jas was daar niet nodig. Het was een heerlijke zonnige dag.

  11 september 2010 om 22:30