Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Vakantiegevoel

In de afgelopen week heb ik een paar vakantiedagen opgenomen. Er even tussen uit. Niet dat het schitterend weer was, maar het was ook niet van dat benauwde waardoor je niets kon doen. Op een avond ben ik naar de Leijen onder Rottevalle gereden om daar van de zonsondergang te genieten. Het nieuwe paviljoen bij het zwemstrandje is dan wel niet helemaal af, het is al wel in gebruik en de geur van gebraden haantjes slierde over het strandje. Een bootje doorkliefde het water.

Bootjevaren op de Leijen

Zonsondergang bij de Leijen

Erg spectaculair werd de zonsondergang niet, er was weinig bewolking. Toen een kwartiertje later de zon helemaal achter de horizon was verdwenen lichtten de wolken nog even op en weerspiegelden in het water.

Zonsondergang Theehuis de Leijen

Zonsondergang Paviljoen de Leijen

Al gauw raakte ik in gesprek met enkele campinggasten. Zo werd het toch nog gezellig. Een ontspannen afsluiting van een vakantiedag. Met zoiets als een vakantiegevoel.

Advertentie

4 Reacties

 1. Voor zulke mooie vakantiefoto’s hoef je ook niet naar Verweggistan.

  15 augustus 2010 om 14:08

 2. Sfeervolle serie. Daar hoef je geen 1400 km voor te rijden. šŸ˜‰
  Fijn dat je toch het vakantiegevoel hebt gehad.

  15 augustus 2010 om 15:32

 3. Dat is en blijft een ‘daalders plakje’ voor zonsondergangen. Je hebt er deze week weer een paar prachtige foto’s gemaakt. Vooral de tweede vind ik erg mooi.
  Ik moet die kant ook maar weer eens op binnenkort. De ellende is, dat ik eerst altijd helemaal om de Leijen heen moet. Voor mij ligt het strandje bij Smalle Ee wat gunstiger.

  15 augustus 2010 om 17:29

 4. De zonsondergang misschien niet spectaculair, maar de foto’s des te meer.
  Gewoon Wow, en dan nog het vakantie gevoel ….wat wil een mens nog meer.

  16 augustus 2010 om 17:14